Inspiratie

 

Mijn naam is Tineke van der Stelt. Een aantal jaar geleden kreeg ik spontaan een eenheidservaring.  Van het ene op het andere moment vielen al mijn angsten weg en was ik opgenomen in een onvoorwaardelijke liefde voor alles en iedereen. Het duurde enkele dagen voordat mijn oude ego-patronen weer terugkeerden, maar het perspectief van waaruit ik keek was fundamenteel veranderd.

Ik zag dat het niet mijn omgeving of de gebeurtenis was die bepaalde hoe ik me voelde, maar dat het mijn filters waren die mijn emoties bepaalden.  Blokkades die ik voorheen niet had gevoeld werden ineens zichtbaar.  Het was een boeiende maar ook een verwarrende periode. Ik voelde me vaak als een kluwen wol die in de knoop zat en ik wist niet aan welk draadje ik moest trekken. Of ik sowieso wel moest trekken...

Ik had nu wel het nieuwe perspectief van waaruit ik naar mezelf en het leven keek, maar mijn oude reactiepatronen en overtuigingen pasten daar niet meer bij.  Tijd dus om nieuwe wegen in te slaan en nieuwe dingen te ontdekken.

 

Ik volgde onder andere een tweejarige Healing-opleiding, nam deel aan retraites en satsangs, deed Lichaamswerk en tweemaal een Ahayuasca-ceremonie. A Course In Miracles en The Work van Byron Katie hebben mij ook enorm geïnspireerd. Al die verschillende bronnen heb ik nodig gehad om mijn ego patronen te herkennen en te ontrafelen en meer te voelen wat er in mij leeft. Op het moment dat ik bij Indra Torsten Preiss kennismaakte met familie-opstellingen kwam voor mij alles samen: werken vanuit het ‘Lege Midden’, zoals dat ook bij Healing gebeurt, het lijfelijk ervaren van emoties, zoals bij Lichaamswerk,  en het gebruiken van de inzichten die uit kennis voortkomen, zoals ik dat ook tegenkwam bij The Work en A Course in Miracles. Bij Familie Opstellingen is de kennis gebaseerd op de systemische wetmatigheden die Bert Hellinger mede ontdekte.

 

Delen

 

Familieopstellingen is voor mij een prachtige methode om de beweging van overleven naar leven mogelijk te maken.

Bij overlevingspatronen is er sprake van een (oude) lading die je meedraagt. Samen kijken we waar deze lading eigenlijk vandaan komt. Wanneer de juiste plek gevonden is, kijken we naar wat er gezien, gehoord en gevoeld wil worden. Patronen en overtuigingen worden zichtbaar. Oud verdriet, woede, schaamte en/of angsten komen los. Ontlading, opluchting en ontroering volgen.

Vanuit eigen ervaring weet ik hoe spannend het kan voelen om naar (oude) overlevingspatronen te kijken. Soms is daar moed voor nodig. Als begeleider voel ik juist op die momenten het veld van onvoorwaardelijke liefde heel sterk. Het veld waarin alles er mag zijn zoals het is.  Vanuit dat vertrouwen begeleid ik je.

Het vrijkomen van de levensstroom, die soms al generaties lang vastzat, is voelbaar voor iedereen die bij de opstelling aanwezig is. Ik vind het keer op keer weer ontroerend om die momenten met elkaar te mogen delen.

 

Eerdere werkervaring

 

Naast mijn studie Tekenen/ schilderen aan de Academie voor Beeldende Vorming heb ik een yoga-docentenopleiding gevolgd. Ik gaf 12 jaar tekenles aan leerlingen in het voortgezetonderwijs. Ook begeleidde ik jarenlang meerdere yoga- meditatiegroepen voor volwassenen. Toen mijn partner en ik onze zoon en dochter kregen ben ik kinderboeken gaan illustreren. Daarnaast werkte ik 5 jaar als vrijwilligster in een hospice.